BANKSZÁMLA ÜGYINTÉZÉS 

 • Új folyószámla nyitás
 • Meglévő folyószámla felülvizsgálata
 • Személyre szabott ajánlatok 
 • Egyedi kedvezmények érvényesítése

Lépj most! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Díjmentes segítség pénzügyi szakértőinktől

Miért érdemes a Credipass segítségével elindítani a bankszámla ügyintézést?

 • Díjmentesek vagyunk!
 • Összehasonlítjuk neked a bankok termékeit és a teljes ügyintézési folyamaton végigvezetünk
 • Segítünk megtalálni a sok ajánlat és akció között a legjobb lehetőséget
 • Bankolási szokásaidhoz igazítjuk a lehetőségeket

 

Bővebben a bankszámláról, folyószámláról

Mindennapi használatban van, hiszen ennek segítségével tudunk pénzt felvenni, elhelyezni, lekötni, vagy éppen utalni. Új folyószámla nyitás, vagy akár a jelenlegi számlánk felülvizsgálata esetén is érdemes pénzügyi szakértővel konzultálni és együtt, közös erővel megtalálni az épp akciós ajánlatokat, legjobb lehetőségeket. A bankok a jelenlegi gazdasági helyzet miatt folyamatosan szigorítják a számlacsomagjaik feltételeit – emiatt is érdemes bizonyos időközönként ránézni a saját folyószámláinkra, és adott esetben kedvezőbbre váltani, valamint folyamatosan fejlesztik a lehetőségeket, melyet az ügyfelek bankolási szokásaihoz igazítanak, így az újdonságokat is érdemes időnként megvizsáltatni.

Az ideális folyószámla kiválasztása során alapvető az ügyfél bankolási szokásainak és bérének megismerése, hogy a megfelelő folyószámlacsomagokat ajánlják a szakértők, akik a teljes piaci kínálat ismeretében szűrik a lehetőségeket – a Credipass ebben is élen jár. Az említett banki szokások közé tartoznak pl. az utalások, a bankkártyás vásárlás gyakorisága,  online vagy fióki ügyintézés, vagy hogy a közüzemi számlák fizetése csoportos beszedési megbízással történik-e. Alapvető döntési pont az is, hogy mindig a bérünknek megfelelő folyószámlacsomag lehetőségeket keressük.

Állandóan felmerülő kérdés, hogy van-e különbség a bankszámla és a folyószámla között? A köznyelvben szinonimaként használják: de amiről beszélünk, az azt a lakossági folyószámlát, vagyis pénzforgalmi számlát takarja, melyet bármely természetes személy megnyithat és azon fizetési műveleteket végezhet, pl. bankkártyával, internetbankban vagy mobilapplikációval. Ezekre a számlákra „befolynak” és „kifolynak” az összegek, az egyenleg folyamatos változásban van. Ezzel szemben a bankszámlák esetében vannak olyanok, amelyekről pl. nem lehet átutalást kezdeményezni, vagy csoportos beszedést intézni, ezeket általában inkább a takarékoskodásra hozzuk létre.  

Különböző bankszámla típusok vannak, ezek más és más célokat szolgálnak: a folyószámlán kívül megkülönböztethetünk betétszámlát (megtakarítási számlát), hitelszámlát és értékpapírszámlát is. A megtakarítási számla – ahogy a nevéből is kiderül – takarékoskodásra szolgál. A folyószámlán nem használt összeg kamatoztatására használható hosszú távon. Ezekből természetesen többet is lehet nyitni. A hitelszámlát abban az esetben nyitja számodra a bank, ha hitelt igényeltél tőlük – a hitelösszeg itt lesz elérhető, a törlesztéseket is itt rögzítik és minden ezzel kapcsolatos tranzakciót. Az értékpapír számlát pedig abban az esetben lehet nyitni, ha állampapírt vásároltál/vásárolnál a Magyar Államkincstártól és azt ezen a speciális számlán tudod majd nyilvántartani.

Pénzügyi szakértőinkről mondták

 • Pintér Gábor
  Pintér Gábor Pénzügyi szakértő
  Rugalmas. Felkészült. Segítőkész. Türelmes. Ennél több nem nagyon kellhet egy hitel felvétel előtt álló embernek.
  B. Antal
 • Kéger Dávid
  Kéger Dávid Pénzügyi szakértő
  Dávid mellett mindig megbecsült ügyfélnek érezhettem magam. Rendkívül segítőkész volt, időt és pénzt takarított meg nekem hozzáértésével. Továbbá a számomra legmegfelelőbb hitelkonstrukció kiválasztásán túl rengeteg egyéb, a lakásvásárlással kapcsolatos kérdésemmel zaklattam, melyeket kivétel nélkül...
  M. Péter
 • Didi Brigitta Ibolya
  Didi Brigitta Ibolya Pénzügyi szakértő
  Köszönjük a közreműködést, nagyon gyorsan és zökkenőmentesen zajlott le az ügylet.
  A. János
 • Berényi Balázs
  Berényi Balázs Pénzügyi szakértő
  Az adott szakterületen a teljes körű felkészültség és magabiztosság jellemzi. Minden felmerült probléma vonatkozásában azonnali megoldást nyújtott. Az elkövetkezendő időben is csak hozzá fordulnék és minden ismerősöm hozzá fogom irányítani!
  J. Tamás
 • Bálint György
  Bálint György Pénzügyi szakértő
  Gyuri ismételten precízen, korrektül vezette végig a hitelfelvétel folyamatát. Türelmes, segítőkész és naprakész szaktudással bír. Jó szívvel ajánlom őt!
  Ó. Csilla
 • Bali Barna
  Bali Barna Pénzügyi szakértő
  Nagyon felkészült,és segitökész. Köszönök a munkáját!
  Sz. Jenő
 • Benedek László
  Benedek László Pénzügyi szakértő
  Laci abszolút profi, és ez úton is köszönünk neki minden segítséget!
  W. Tamás Károly
 • Mausecz Krisztina
  Mausecz Krisztina Pénzügyi szakértő
  Krisztitől teljes körű felvilágosítást kaptunk a hitelfelvétel során. Tartotta a kapcsolatot a bank és köztünk, alkalmazkodott munkaidőnkhöz, udvariasan, barátságosan kezelt az ügyintézés során minket. A hitel felvétele segítségével gördülékenyen, problémamentesen zajlott.
  K. Márta
 • Holicska-Lassán Mária
  Holicska-Lassán Mária Pénzügyi szakértő
  Nélküle nem tudtuk volna megoldani a problémánkat, félő volt, hogy kicsúszunk a határidőből.
  B. Attila
 • Gyenis Orsolya
  Gyenis Orsolya Pénzügyi szakértő
  Érthetö,preciz, kedves a munkáját alaposan,.körültekintöen végzi. Örülök, hogy megismerhettem.
  M. Mercédesz
 • Csépe Katalin
  Csépe Katalin Pénzügyi szakértő
  Meg is érkezett a pénz. Fantasztikus gyors volt minden, nagyon örülök, hogy melletted és az ajánlott bank mellett döntöttem. Holnap már át is veszem a lakást. Köszönöm a munkád, a türelmedet, hogy álltad a sarat a sok kérdésem ellenére is.
  T. Évi
 • Papp János
  Papp János Pénzügyi szakértő
  Azért szeretek veled beszélgetni,mert mindig behozol egy új aspektust és olyan lehetőséget, amin érdemes gondolkodni!
  H.Tímea
 • Kiss Mónika Ella
  Kiss Mónika Ella Pénzügyi szakértő
  Számomra nagyon megnyugtató volt Veled együtt dolgozni, mivel minden részletre kiterjedő tájékoztatást kaptunk, és a hitelkérelem közben felmerült bármilyen kérdésünkre gyors és pontos válasz érkezett, akár emailben, akár telefonon. Ez bennem olyan bizalmat ébresztett, amire óhatatlanul szüksége van...
  M.Béla
 • Némethné Zsigri Zsuzsanna Ildikó
  Némethné Zsigri Zsuzsanna Ildikó Pénzügyi szakértő
  Jól felkészúlt. Határozott. Körültekintő. Ügyfélcentrikus. Kedves.
  Dr. K. Cs. Ilona Irén

Gyakran ismételt kérdések

Mik az első lépések, mi kell egy új folyószámla nyitásához?
Milyen díjakkal kell számolni új bankszámla nyitásakor?
Mit jelent, ha a bankomnak van együttműködése a munkáltatómmal?
Nehéz lehet a bankváltás/új számlanyitás egy új banknál?
Mit jelent az új alapszámla díj?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!