CSOK PLUSSZAL ILLETÉKMENTESEN 

Ezért igényeld! 

  • Rendkívül kedvezményes, legfeljebb 3%os kamattámogatott hitel
  • Jelentős tartozáselengedés
  • Új gyermek vállalása esetén vehető igénybe, akár 50 millió forint is
  • Segítségével a 4%-os vagyonszerzési illeték megspórolható, nem kell megfizetni 

Lépj most! Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Díjmentes segítség pénzügyi szakértőinktől

Miért a Credipass szolgáltatását válaszd?

  • Díjmentes tanácsadást biztosítunk
  • Több bank ajánlatát összehasonlítva az igényeidnek legmegfelelőbb intézet kerül kiválasztásra
  • Nem csak az összehasonlításban és kiválasztásban, de az igénylés teljes folyamatában támogatást nyújtunk

 

Bővebben a CSOK Pluszról

A CSOK Plusz egy kedvezményes, legfeljebb 3 %-os fix kamatozású államilag támogatott hitel, amelyet házaspárok vehetnek igénybe. Feltétele az új gyermek vállalása: tehát azon gyermeket vagy további gyermeket tervező házaspárok igényelhetik a kedvezményes hitelt, akiknél a feleség 41 év alatti, (vagy akár idősebb is lehet, amennyiben 2025 év végéig 12 hetes várandósságát igazolja.) A fix kamatozású hitel a meglévő és vállalt gyermekek összlétszámától függően 15, 30 vagy maximum 50 millió forint lehet, amelyet minimum 10, maximum 25 éves futamidőre vehet fel az ügyfél.

Az első gyermek megszületésére 4, a másodikra 8, a harmadikra 10 év áll rendelkezésére az igénylőknek, de átmeneti szabályként 2024. március 31-ig még azok a gyermekek is vállalt gyermeknek tekintendők, akik 2024. január 1-je után születtek vagy akkor lettek örökbe fogadva. A törlesztés az első gyermek megszületése után 12 hónapig szüneteltethető, azonban az első évben tőketörlesztésre nem, csak kamattörlesztésre van mód. A tartozáselengedésnek köszönhetően, a kölcsönigénylés benyújtását követően újonnan születendő második, és harmadik gyermek megszületése után, pedig 10-10 millió forinttal kevesebbet kell majd visszafizetni. Az igénylés feltétele még a 2 éves folyamatos TB jogviszony megléte, maximum 30 nap megszakítással, használt és új ingatlan vásárlása esetén egyaránt.

Az igényelhető összeg szempontjából a meglévő gyerekek is számítanak: vagyis akkor is elérhető lehet pl. az 50 millió Ft támogatott hitel, ha két meglévő gyermek mellé vállalunk egy újabb babát. A felvehető hitelösszeg nagysága a gyermekek számával nő: ezt táblázatunk foglalja össze: 

Az ingatlanhoz kapcsolódóan fontos információ, hogy a támogatás igénybevételéhez a szóban forgó ingatlan vételára vagy bekerülési költsége – vásárlással egybekötött bővítés esetén a vételár és a bekerülési költség együttesen – nem haladhatja meg első közös lakásszerzők esetén a 80 millió forintot, vagy egyéb esetben a 150 millió forintot. A CSOK Plusz támogatás igénybevételével vásárolt ingatlanokra vagyonszerzési illetéket nem kell fizetni, így a 4% vagyonszerzési illeték megspórolható,

A CSOK Plusz új és használt lakás vagy egylakásos lakóépület (családi ház) építéséhez, vásárlásához, lakás megvásárlásával egybekötött bővítéséhez vagy meglévő lakás bővítéséhez is felhasználható. Azonban bővítéssel nem járó szimpla korszerűsítésre, felújításra, illetve telekvásárlásra NEM. Használt és új lakás, illetve ház esetén fontos feltételek vonatkoznak a hasznos alapterületre is. Az alapterület vizsgálatánál a meglévő és vállalt gyermekek számát is figyelembe kell venni az alábbiak szerint.

Preferált (5000 fő alatti) kistelepülésen a Falusi CSOK érhető el alternatívaként. 

A CSOK Plusz további igénylési feltételeiről, a legfontosabb tudnivalókról érdemes a Credipass szakértőinél tájékozódni. 

További kérdésed maradt a CSOK Pluszról? Keresd pénzügyi szakértőinket! 

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot


Gyakran ismételt kérdések

Mekkora CSOK Plusz összeg igényelhető?
Milyen célokra igényelhető a CSOK Plusz?
Élettársi viszonyban élők igényelhetnek CSOK Pluszt?
Milyen papírok szükségesek a CSOK Plusz igényléshez?
Ki minősül gyermeknek a CSOK Plusz jogszabály szerint?
CSOK Plusz felvétele után milyen kötelezettségem van az ingatlanra vonatkozóan?
Illetékmentes az ingatlanvásárlás, ha igénybe veszem a CSOK Pluszt?
Lehet egyszerre CSOK Pluszt és Babaváró hitelt igényelni?