BiztosítÓóó - Váratlan élethelyzetek, amikor jól jöhet a szakértő pénzügyi segítség

BiztosítÓóó - Váratlan élethelyzetek, amikor jól jöhet a szakértő pénzügyi segítség

"Ó, már megint ez a téma"… mondják sokan. Ugyanakkor ez az, amiről nem lehet eleget beszélni! Papp János szakértőnk cikke rávilágít, hogy miben is tud segíteni nekünk egy pénzügyi szakértő, ha a biztosítások kérdéséről van szó.

Az addig rendben van, hogy majdnem mindenről van véleményünk, és még az is, hogy személyes tapasztalat híján az internetről vagy másoktól (szomszéd stb.) tájékozódunk a biztosítások témája kapcsán. No, de ahogy manapság mondják: " a tájékoztatás rendben, de nem lehetne jó és biztosan hiteles a forrás is?" A Credipass válasza az, hogy de, igenis lehet! Egy pénzügyi szakértő ugyanis nem csak azért van, hogy egy-egy adott termékigényünket – pl. bankszámla, hitel, személyi kölcsön - megoldja, hanem azért is, hogy komplex pénzügyi elemzést végezzen, személyre szabottan, RÓLUNK.

Ezt az elemzést úgy kell elképzelni, hogy a pénzügyi szakértőnk egy előre egyeztetett időpontban találkozik velünk és kérdez, és kérdez és kérdez, és sosem fogja megunni… tehát kérdezz tovább. Miért? Hát, mert a saját élethelyzetünkbe csak mi tudjuk magunkat beleképzelni, nekünk vannak álmaink, amiket szeretnék - lehetőleg minél előbb - elérni és megvalósítani. Van családunk, gyermekünk, olyan szeretteink, akiket féltünk és szeretnénk őket biztonságban tudni. 

Saját jövőnket, nyugdíjas éveinket, esetleg felmerülő váratlan egészségügyi kiadásainkat még idejében szeretnénk anyagilag biztosítani.

Mert mi van, ha:

- Valaki egy rutin lázzal bekerül a kórházba, és hetekig bent tartják mert találtak "mást is..."? Ekkor mi lesz a családunk anyagi biztonságával? Van erre pénzügyi tartalékunk? Találunk rá pénzügyi megoldást?

- Mi van, amikor a gyermekünket több millió forintos tandíj fejében felveszik egy jóhírű egyetemre? Van erre biztosítékunk, van rá fedezetünk?

- Vagy mi történik, ha hirtelen csoportos létszám leépítést hajt végre a munkáltatónk és máról-holnapra megszűnik a fizetésünk? Mennyi tartalékunk van erre? Van-e egyáltalán tartalékunk?

Ezen cikkünk csak néhány "Óóó..."  és "mi van ha..." témakört említ. Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy Önnel, vagy ismerőseivel is történt már hasonló eset.

A Credipass szakértői ezen helyzetekben is tudnak díjmentes szakértői tanácsadást biztosítani. Keressetek minket online, vagy személyesen a legközelebbi Duna House irodában! 

Szerző: Papp János
2023-11-13