Itt van az ősz itt van újra… és itt van az új számlanyitások ideje!

Itt van az ősz itt van újra… és itt van az új számlanyitások ideje!

A felsőoktatásban megkezdett új tanévben a diákok élete egy más szakaszba kerül. Sokan nem a saját lakóhelyük közelében találták meg leendő oktatási intézményüket, így vagy kollégiumot, vagy albérletet kell választaniuk. Ebben a választásban a Duna House ingatlanértékesítői díjmentesen állnak az albérletet kereső fiatalok rendelkezésére. És miben segíthet a Credipass ebben az új élethelyzetben?

Amikor már biztosítva van lakhatásunk, a napi teendőink megszervezése lesz saját önálló életünk másik fontos feladata. Természetesen jelen írásomban nem heti órarendet szeretnék megosztani olvasóinkkal - ezt meghagynánk az életvezetési tanácsadóknak - sokkal inkább a pénzügyek megszervezésére fókuszálnék - tanácsolja Papp János, a Credipass pénzügyi szakértője. 

Lakhatásunk, legyen szó akár kollégiumi szobáról, akár albérletről, kiadásokkal fog járni. Ezen kiadások és napi megélhetésünk fedezésére előbb-utóbb szükségünk lesz egy bankszámla nyitására.

A számla meglétét az egyetemek a beiratkozáskor már fogják kérni, hiszen a különféle ösztöndíjakat, támogatásokat és egyéb térítéseket ide fogják utalni, illetve sok főbérlő is elvárja, hogy számláról történjen a bérleti díj és az ingatlan költségeinek kiegyenlítése. Ha már fizetés és költségek: az imént leírtakkal természetesen a bankok is tisztában vannak, így különféle számlacsomagokat és akciós díjakat kínálnak a fiatal felnőttek számára. Itt most nemcsak "kuponokra-ajándékokra" gondolunk, hanem elsősorban a banki költségekre. A Credipass szakértő kollégáival együttműködő pénzintézetek jellemzően előre meghatározott, pl. életkor szerinti feltételek teljesítése esetén díjmentes számlacsomagot, kedvezményes bankkártyát, kedvező átutalási költségeket biztosítanak a diákok számára.

Érdemes tehát a számlanyitást szakértő kollégával átbeszélni, mert így akár évi több tízezer forintot is meg tudunk spórolni egy körültekintően kialakított számlacsomag kiválasztásával. Tehát ha diákszámla, akkor Credipass!

Kattints és keresd szakértőinket! 

Szerző: Papp János, pénzügyi szakértő
2023-09-07