Lakástakarék újratöltve - Új esélyt kapnak a lakásvásárlók márciustól

Lakástakarék újratöltve - Új esélyt kapnak a lakásvásárlók márciustól

Te is az a típus vagy, aki szeret jó előre gondolkodni vagy még csak most tanulod a fegyelmezett rendszerességet pénzügyeid terén? Ha belátható időn belül lakásvásárlást vagy felújítást tervezel és a havi büdzsédbe belefér egy minimum 10 ezer forintos megtakarítás, akkor az újraindított, akár 30%-os prémiumot vagy bónuszt garantáló lakástakarékot neked találták ki! A Credipass pénzügyi szakértői ö

Újraindította lakástakarékpénztári szolgáltatását 2023. március 1-től az OTP Lakástakarék, így a Fundamenta által kínált háromfajta lakáscélú megtakarítás mellett további kettő közül választhatnak a lakásvásárlást tervező ügyfelek. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy minimális a különbség az öt elérhető típus között, azonban a takarékoskodók igényeinek és hosszú távú céljainak függvényében változhat, hogy melyik konstrukcióra éri meg jobban szerződni.

Egyedi ügyféligények, különböző célok

Számos, különböző okból dönthet rendszeres, havi megtakarítás fizetése mellett egy ügyfél. A lakástakarékpénztári spórolás kiváló opció, ha: 

  • kiindulási alapot szeretnél a gyermeked későbbi otthonteremtéséhez,
  • meglévő, magas kamatozású hitel kiváltását, elő- vagy végtörlesztését tervezed,
  • minél magasabb hozam elérésére törekszel.

 

Rugalmasság és kedvező kamatozású hitel

Az elérhető, kifejezetten lakáscélú megtakarítási formák közös jellemzője, hogy a választott takarékoskodási idő végén kedvező és a teljes futamidő alatt végig fix kamatozású lakáshitel is igényelhető mellé, ami jó kiindulási alap a lakásvásárláshoz, de egy nagyobb korszerűsítési munkába is belefoghat a tulajdonos. Akár lakásvásárláshoz, akár meglévő hitel kiváltásához kedvező lakáshitelre pályázók körében a Fundamenta kínálatából érdemes válogatni, itt érhetőek el a legalacsonyabb hitelkamatok (3,9-5,5%), továbbá a megtakarítás idejét tekintve rugalmasabb konstrukciókat is a Fundamenta kínál.

Tartós spórolás, magas hozam

Ha gyermekünk otthonteremtését szeretnénk megalapozni, akkor a Fundamenta ún. Gyerek Lakásszámlája a jó választás. Az elérhető, 30%-os bónuszhoz hosszú ideig, 16,5 évig kell fizetni minden hónapban a vállalt összeget és hogy tényleg meg is várja gyermekünket az összegyűlt pénz, kedvezményezettként szerepelnie kell a szerződésben is. 

Rövid futamidő, magas hozam

Ha a spórolás célja a rövid idő alatt elérhető minél magasabb hozam, akkor az OTP megoldásai között érdemes válogatni, hiszen megtakarítási oldalról duplán kedvezőbb, mint a Fundamenta által kínált változatok. Az OTP a negyedik év végével 10% prémiumot fizet, tehát rövid távon, ha nincs szükség hitelfelvételre, akkor az OTP a nyerő. Ha a 30%-ot tekintjük hívószónak, akkor az OTP szintén duplán veri a Fundamentát, hiszen az OTP-nél 8 év alatt a 30%-os prémium bárki számára elérhető és még gyermek sem szükséges hozzá. 

A Credipass pénzügyi szakértői szerint fontos tudni, hogy az újraindított lakástakarékpénztár esetében:

  • nem az állam garantálja a hozamot
  • az összegyűjtött összeg lakáscélú felhasználásáról elegendő mindössze nyilatkozatot tenni, nem szükséges számlával igazolni a teljesítést
  • bármelyik szolgáltató mellett dönt is az ügyfél, bármennyi megtakarítási szerződést megköthet, sőt, akár az OTP-nél és a Fundamentánál is takarékoskodhat egyszerre.

„Mindenképpen érdemes lecsapni a lehetőségre és mihamarabb belevágni a takarékoskodásba, hiszen ennek segítségével az ügyfél már néhány éven belül élvezheti is „a munkája gyümölcsét”, és arra fordíthatja az összeget, ami a legfontosabb számára: a jövőjére, az otthonára” – tanácsolta Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője.

További információ: 

https://credipass.hu/szolgaltatasaink/lakastakarekpenztar

2023-03-24