Ennyi volt a legalacsonyabb törlesztőrészlet és a legmagasabb hiteligény az elmúlt félévben – „Legek” a hazai hitelpiacról

Ennyi volt a legalacsonyabb törlesztőrészlet és a legmagasabb hiteligény az elmúlt félévben – „Legek” a hazai hitelpiacról

11 ezer forintos havi törlesztőrészlet és 170 millió forintos lakáshiteligény: a Credipass, a Duna House pénzügyi és hitelközvetítője összegyűjtötte az elmúlt, közel 6 hónap legérdekesebb és legszélsőségesebb hitelpiaci adatait saját ügyfélköréből. Mekkora értékű volt a legdrágább, hiteles segítséggel vásárolt ingatlan? És mennyi volt a legalacsonyabb kamat ebben az időszakban?

Az elmúlt 5 hónapban több mint 2 000 elégedett lakáshitel-igénylő ügyfélnek segített a Credipass, a Duna House pénzügyi és hitelközvetítője– ezen terméken túl, a cég a személyi kölcsönök, az állami otthonteremtési támogatások, biztosítások és megtakarítások terén is évek óta áll az ügyfelek rendelkezésére. Ezek között az ügyletek között akadtak 2024 első félévében jócskán szélsőségek is, amelyeket most összegyűjtöttek a Credipass pénzügyi szakértői.

A cég legújabb elemzésében a fővárosi, a keleti és a nyugati országrészben létrejött ügyletek adatait vették sorra hitelösszeg, futamidő, kamat, és ingatlanérték szempontjából. A vidéki területeken a legalacsonyabb törlesztőrészlet 16 ezer Ft volt, míg Budapesten ez az összeg 11 ezer forint körül mozgott. Meglepő adat, hogy ezzel szemben a fővárosban a legmagasabb fizetendő törlesztőrészlet több, mint havi 1,5 millió Ft felett jár, de vidéken is találunk extrém számokat: itt a legtöbbet fizető tulajdonos 667 ezer Ft-ot törleszt havonta.

Az igényelt lakossági jelzáloghitelek összegeit nézve, a budapesti régióban a a legmagasabb 170 millió forint volt, míg a nyugat-magyarországi régióban ez a hitelösszeg több mint 82 millió Ft-ra, keleten pedig 68 millió Ft-ra rúgott. A legalacsonyabb kamat országosan 2,89% volt, amely természetesen a CSOK Plusz kamattámogatott hitellehetőséget jelentette. Ingatlanérték tekintetében a nyugat-magyarországi régióban található a legmagasabb értékű otthon, amely 850 millió forintos vételárral találhatott új tulajdonosára, míg Kelet-Magyarországon 405 millió forint, Budapesten pedig 305 millió forintba került a legmagasabb árú ingatlan az elmúlt félévben, amelyre szakértőinkön keresztül hitelt vettek fel. Az elemzés szerint, a legnagyobb értékű ügylet teljes Magyarországot tekintve ebben az időszakban az említett, 170 millió forintos hiteligénylés volt. De miben is segíthet egy profi hitelközvetítő szakember, milyen előnnyel járhat az, ha az év második felében szakértő pénzügyi segítséget kér az ember az otthonteremtéshez, vagy más pénzügyi cél eléréséhez?

„Mindennapi sikertörténeteink között számos zökkenőmentes lakáshitel-igénylést, vagy akár napon belül folyósított személyi kölcsönt tartunk számon, de rendkívül sok olyan esetről is beszámolhatunk, ahol kollégáink világítottak rá: a pár vagy család jogosult lehet olyan állami támogatási összegekre, amelyekkel milliókat nyerhetnek, spórolhatnak jövőbeli otthonuk vásárlása során. Ezen kívül, segítségünkkel a speciális jövedelmek beszámítása is sikeresen történhet meg, amely sok esetben hozzásegíti a családokat, igénylőket a kívánt összeg és ezáltal a vágyott lakáscél eléréséhez. Ezek olyan fontos részletek, amelyekre egy pénzügyi szakértő azonnal felhívja a figyelmet.” – mondta el Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője. „Amennyiben ingatlanvásárláson gondolkodunk, vagy bármilyen más lakáscél lebeg a szemünk előtt, érdemes a Duna House ingatlanszakértői mellett pénzügyi szakember bevonása a folyamatba, ha biztosra szeretnénk menni.”

Szerző: Credipass
2024-08-07

Ajánlott cikkek