Idén vagy jövőre jársz jobban? Szakértő segítséget adunk az otthonteremtéshez, próbáld ki új KALKULÁTORUNKAT!

Idén vagy jövőre jársz jobban? Szakértő segítséget adunk az otthonteremtéshez, próbáld ki új KALKULÁTORUNKAT!

A július hónapban kimutatott alacsonyabb ingatlanforgalom ellenére, az elmúlt év ugyanezen időszakához képest, mintegy 35%-kal nőtt az állami családtámogatások és támogatott hitelek iránti érdeklődés a Credipass, a Duna House nemzetközi pénzügyi márkájának kimutatása szerint.

A 2022 júliusában mért adatokhoz képest, mintegy másfélszeresére növekedett az ügyfélmegkeresések, tárgyalások száma a Babaváró támogatás és a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, azaz a CSOK igénylések kapcsán – derül ki a cég friss felméréséből. 

A Duna House pénzügyi közvetítő vállalata, a Credipass – reagálva a növekedő számú megkeresésre, kérdésekre – úgy döntött, hogy ügyfeleinek minél teljesebb, pontosabb és gyorsabb kiszolgálása érdekében, egy tájékoztató információs csomaggal, benne egy hasznos, a változásokra reflektáló tematikus hitelkalkulátorral segíti az érdeklődők döntését.

A Credipass állami lakástámogatások változásairól szóló összefoglalójának és kalkulátorának fókuszában a CSOK és a Babaváró támogatás tervezett módosítása áll: vagyis, hogy január 1-től használt lakás vásárlására többé nem vehető igénybe a „városi” CSOK, csakis a listában szereplő preferált kistelepüléseken és ott is csak korszerűsítéssel, bővítéssel egybekötve. Ezzel a CSOK-hoz kapcsolódó számos egyéb kedvezménytől is eleshetnek majd az igénylők (pl. illetékmentesség). A másik fontos szempont, a Babaváró támogatás esetében életbe lépő jelentős életkori szigorítás volt, amellyel az eddigi jogosultak nagy része kieshet a támogatási körből.  

„Számunkra a legfontosabb szempont mindig is az volt, hogy minél hatékonyabban szolgáljuk ki és tájékoztassuk a hozzánk forduló ügyfeleket, hogy a legtestreszabottabb és legkedvezőbb pénzügyi megoldást találjuk meg számukra. Szakértőink beszámolói szerint erre a kormány júniusi bejelentése óta még nagyobb az igény, hiszen mint ismert: jövőre jelentősen módosul a Babaváró és CSOK támogatás rendszere.” – mondta el Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője. „A Credipass weboldalán elérhető információs csomag, valamint új kalkulátorunk mindenki számára segítséget jelent, aki szeretné ellenőrizni, hogy mennyiben és hogyan érinti őt a változás. Érdemes szó szerint számolni velünk, hiszen több tízmillió forint most a tét! Ez pedig az otthonteremtést tervezők számára egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Ez a felelős pénzügyi döntések időszaka, amikor jó időzítéssel lépéselőnybe lehet kerülni – tanácsos tehát kideríteni, hogy idén vagy jövőre járhatunk jobban az ingatlanvásárlással, családtámogatások kihasználásával. Azonban fontos: a még pontosabb áttekintéshez mindenképp érdemes profi pénzügyi szakértői segítséget bevonni, aki egész biztosan hozzájárul a lehető legkedvezőbb megoldás megtalálásához.” – tette hozzá a szakember.

Fontos azt is hangsúlyozni: az aktuális otthonteremtési támogatások beadási, igénylési határideje 2023. december 31., ezért érdemes előre gondolkodni és időben lépni. A Duna House és a Credipass szakértőinek számításai szerint ugyanis, október végéig mindenképp tanácsos megtalálni a vágyott ingatlant, ha szeretnénk igénybe venni a mostani lehetőségeket. Hiszen, ha emelkedik a hiteligénylések száma, akkor az ügyintézés, az átfutási idők is megnövekedhetnek – így akár 4-ről 6 hétre is kitolódhat egy-egy ügylet teljes lezárása.

Szerző: Credipass
2023-08-24

Ajánlott cikkek